Plaats om te genieten

Plaats om te genieten

vrijdag 5 mei 2017

Klassiek of biologisch

Een van de steeds terugkerende gespreksonderwerpen met wijnboeren is de opkomst van de biologische wijnbouw. Je hoeft geen grote wijnkenner te zijn om te snappen dat hiermee wordt bedoeld dat er "geen" chemische producten worden gebruikt. Maar dat is in absolute zin onmogelijk. Wel is er een serieuze reductie en worden andere en meer intensieve technieken gebruikt. Sommigen beweren dat het hoort bij het sreven naar de hoogste kwaliteitsnorm. En dat ze het dan ook niet doen om een bepaald publiek te plezieren of te overtuigen. De kernvraag blijft, als het dan toch niet in de eerste plaats een ethische kwestie betreft, wat in het proeven het verschil is tussen een klassieke of een biologische topwijn. Bij die categorie is de troebelheid duidelijk verdwenen, konden we vaststellen. Dus toch meer strategie en visie op de lange termijn dan men wil laten uitschijnen? De kloof voor de consument wordt alvast meer en meer gedicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten